У Люботині відкрили новий дитячий садок

Люботинський ясла-садок №5 реконструювали у рамках програми президента України Володимира Зеленського “Велике будівництво”.

Роботи у навчальному закладі розпочалися у серпні 2019 року. До реконструкції у будівлі розміщувалася Люботинська міська лікарня. Проте насамперед приміщення було призначено саме для дитячого садка і до 1990-х тут функціонував дошкільний заклад.

Завідувачка Люботинського ясла-саду №5 Надія Коваленко повідомила, що дошкільна установа розрахована на вісім груп (дві групи раннього віку та шість дошкільних груп).

“Усього у нас зможе навчатися 138 вихованців. Цей дитсадок чекали не лише ми, а й батьки, і діти, які відвідуватимуть цей заклад. Садок усуне проблему нестачі місць у дошкільних закладах нашої громади”, – каже Коваленко.

У дитячому садку реконструювали двоповерховий корпус та одноповерховий корпус (ясла). Окрім восьми приміщень будівельники реконструювали музичний зал, створили сучасні ігрові зони та спортивний майданчик. Також тут оновили харчоблок, облаштували медичний блок та кабінет психолога.

“На перших поверхах обох будівель зробили теплу підлогу, – розповідає Надія Коваленко. – Для дітей з особливими потребами влаштували пандуси відповідно до всіх норм. Наразі інклюзивна група не відкрита, тому що немає потреби. Але за необхідності ми одразу відкриємо таку групу і візьмемо до штату асистента вихователя, який супроводжуватиме дитину протягом усього її перебування у закладі.

На відкритті дитсадка також був присутній народний депутат України Євген Пивоваров. Він зазначив, що минулого року на цей проект було виділено спільно з органами місцевого самоврядування та державної субвенції 12,659 мільйона гривень. Загалом на реконструкцію дитячого садка було виділено 29 мільйонів гривень.

“Важливо сказати, що сьогодні в Україні є програма президента “Велике будівництво”, до якої входять і дитячі садки. На сьогодні понад 100 дитячих садків збудовано лише за цей рік. І ще на наступні два роки ми плануємо понад 300 дитячих садків. Цю програму ініціював президент України Володимир Зеленський, і справді, як він сказав, ми будуємо країну для людей, а діти – це наше майбутнє. Тому особливу увагу ми приділяємо саме будівництву садів, шкіл, спортивних майданчиків”, – сказав Євген Пивоваров.

Коментарі