Стало відомо, де та коли відбудеться суд за позовом Терехова щодо використання російської мови

Засідання в Київському райсуді Харкова щодо оскарження Ігорем Тереховим накладання на нього штрафу за використання російської мови в соцмережах призначили на 8 лютого (початок о 15:00). Про це повідомили в “Харківському антикорупційному центрі”, посилаючись на портал “Судова влада”.

Справу буде розглядати Світлана Лисиченко. Представником Ігоря Терехова в суді вказаний Юрій Бабич. За даними ХАЦ, у 2021 році він був розпорядником виборчого фонду Терехова, коли той балотувався на посаду Харківського міського голови, а також представником Терехова в судових засіданнях, які стосувались виборчого процесу.

Ігор Терехов на своїх офіційних сторінках як міський голова робить дописи то російською, то українською.

У коментарі виданню “Думка” директор Департаменту у справах інформації та зв’язків з громадськістю Харківської міськради Юрій Сідоренко підкреслив, що адміністративне стягнення оскаржене Ігорем Тереховим у приватному порядку, а не як посадовою особою.

“Бюджет міста у зв’язку з позовом не несе ніяких витрат, оскільки позов від приватної особи за свої кошти”, – сказав Юрій Сідоренко.

Це вже не перший штраф, який наклали на Терехова за невикористання державної мови в публічному просторі. За використання російської мови у зверненнях до харків’ян та в ефірі телемарафону мер вже сплатив один штраф у сумі 3400 гривень, які поповнили міський бюджет.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі