У метро Харкова пройшов ЛГБТ-прайд: на одного з учасників напали

Сьогодні ЛГБТ+ спільнота разом з однодумцями, вбрані у вишиванки і з прайд-символікою, проїхалися харківським метро. Хода пройшла та проїхала усіма трьома лініями Харківського метрополітену, відвідала 10 станцій та здійснила 2 переходи.

Як повідомили організатори KharkivPride, цією ходою учаники заявили, що вони є повноцінною частиною українського суспільства, беруть активну участь у боротьбі за Україну та мають право на вільне існування.

Харківську область боронить від окупантів боєць із механічним серцем

Загалом марш “ХарківПрайд” пройшов безпечно. Проте стало відомо про напад на одного учасника маршу у центрі міста. Він був у вишиванці і фотографував великий прапор України, тож напад міг ґрунтуватися як на гомофобії, так і на українофобії. Наразі стан здоров’я учасника задовільний.

“Ми прагнемо наголосити на важливості цінностей свободи, рівноправності та поваги різноманіття в Україні, а також продемонструвати відмінність України від тоталітарного режиму російської федерації всьому світу. Цього року Прайд не святковий – і насправді не був таким і раніше. Україна бореться із глобальним злом. ЛГБТ+ суспільство бере активну участь у цьому опорі. І якщо ЛГБТ+ люди можуть померти за свою країну, держава має надати їм те саме право, що й іншим”, – додали організатори.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі