У неділю Харківська область може перейти в “червону” зону карантину – ЗМІ

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій може посилити карантин в Харкові й області.

Про це 7 жовтня стало відомо з проєкту рішення, опублікованого на сайті херсонського видання Hersonweek. У документі сказано, що з півночі 10 жовтня в Харківській і Херсонській областях буде встановлено “червоний” рівень карантинних обмежень. При цьому в документі немає ні номера, ні дати прийняття такого рішення.

В опорній лікарні Харківської області за першу добу роботи померло п’ятеро пацієнтів з COVID-19

Як повідомив Newsroom заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк, станом на четвер, 7 жовтня, регіон знаходиться в “помаранчевій” зоні, а комісія ще навіть не засідала.

“Засідання ще не було. Офіційного протоколу я не бачив. Коли воно відбудеться, нас повідомлять, і ми зможемо прокоментувати прийняті рішення”, – зазначив Черняк.

photo_2021-10-06_22-14-06.jpg

У Харкові лікарня переплатила за апарати ШВЛ 400 тисяч гривень – ХАЦ

Нагадаємо, напередодні прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що в “червоній” зоні карантину будуть діяти жорсткі обмеження: кафе, ресторани, кінотеатри, культурні установи і спортзали зможуть приймати відвідувачів лише в тому випадку, якщо 100% співробітників і 100% відвідувачів пройшли курс вакцинації. Школярі 5-11 класів підуть на дистанційне навчання, якщо педагогічний склад не зробив щеплення, а учні початкової школи будуть відвідувати заняття очно.

Коментарі