У обладміністрації прокоментували питання демонтажу погруддя Пушкіну в Харкові

Пам’ятник Пушкіну на площі Поезії в Харкові є національною пам’яткою, і за законом надавати дозвіл на переміщення таких об’єктів уповноважений Кабінет Міністрів України. Про це заявив директор Департаменту культури і туризму Харківської обласної військової адміністрації Едуард Павленко, повідомили у пресслужбі ХОВА.

У Києві знесли один із пам’ятників Пушкіну

“Оскільки пам’ятка має статус національного значення, за законом і всі подання Кабінету Міністрів щодо дій стосовно неї – це повноваження профільного міністерства. Тобто, навіть при всьому бажанні, ОВА не має права ухвалювати і виконувати рішення щодо перенесення погруддя Пушкіну. Просимо громадські організації не спекулювати і не спотворювати факти. Ми готові провести будь-які роботи, якщо буде таке доручення від Уряду”, – прокоментував директор пррофільного департаменту.

Нагадаємо, раніше співзасновник проекту “Декомунізація. Україна” Вадим Поздняков повідомив, що Департамент культури і туризму ХОВА відмовився підтримати звернення громадськості щодо демонтажу погруддя Пушкіну в Харкові та перенесення його до музею. Активістам порадили звернутися до Мінкульту. За словами Позднякова, обладміністрація могла б підтримати ініціативу громадськості на комісії та надіслати відповідне звернення у міністерство.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі