У Одесі затримали торговця зброєю та вибухівкою, яка була вивезена з Харківщини (Фото)

У Одесі правоохоронці затримали чоловіка, який займався незаконним збутом зброї та вибухових речовин. У нього було виявлено автомат Калашникова, гранати, детонатори, пластид та тротил, які були підпільно вивезені з Харківщини.

Слідчі встановили, що зловмисник у 2022 році нелегально перевіз до Одеси заборонений арсенал. Він зберігав його у своєму будинку та продавав за гроші.

20 листопада поліцейські затримали чоловіка одразу після того, як він продав частину зброї та вибухівки малознайомому містянину.

Усього у зловмисника було вилучено:

  • 10 корпусів ручних осколкових гранат різного типу;
  • 9 запалів з маркуванням і без;
  • 2 електродетонатори;
  • автомат Калашникова з магазинами;
  • більше кілограма тротилу та пластиду.

Зазначимо, що вивезена з Харківщини зброя та вибухівка могла бути використана для теракту. Харківська область є одним з найбільш постраждалих від російської агресії регіонів України, де регулярно відбуваються обстріли цивільної інфраструктури, внаслідок яких гинуть та отримують поранення мирні люди.

Заступнику начальника Харківської ОВА виписали “підозру” в РФ

Чоловікові повідомили про підозру у придбанні, зберіганні, носінні, збуті бойових припасів, вогнепальної зброї та вибухових речовин, без передбаченого законом дозволу. Цей злочин карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Слідство триває.

«За наявності достатніх доказів, під процесуальним керівництвом Київської окружної прокуратури міста Одеси, слідчі повідомили правопорушнику про підозру у придбанні, зберіганні, носінні, збуті бойових припасів, вогнепальної зброї та вибухових речовин, без передбаченого законом дозволу. Цей злочин кваліфікується за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років. Слідство триває», — повідомила старша слідча територіального підрозділу поліції Марина Самокиш.

Заходи проводились за оперативним супроводом співробітників Управління СБУ в Одеській області.

Коментарі