У Первомайському Харківської області депутати втретє провалили голосування за перейменування міста

Учора, 28 вересня, у Первомайському відбулася сесія міськради, на якій вчергове піднімалось питання про перейменування міста. Як повідомили на сайті міськради, за Добродар знову голосів не назбиралось, представники опозиції знову шукали свої аргументи “проти”.

За словами мера Миколи Бакшеєва, на засіданні, як завжди, була дуже низька явка депутатів – з 26 обранців були присутні лише 15.

У Харкові перейменували театр Пушкіна

“Одним із найважливіших для громади та болючих для деяких представників опозиційних сил питанням було клопотання до обласної ради щодо перейменування нашого міста. Для прийняття даного клопотання не вистачило лише одного голоса. За перейменування віддали свої голоси 13 депутатів з 14. Сподіваємося, що на наступній сесії розуміння про відсторонення від радянщини та всього російського дійде до ще більшої кількості народних обранців, і ми зможемо ухвалити це вкрай важливе рішення, тим самим не словами, а справами показавши свою належність до України та української нації”, – сказав мер Первомайського Микола Бакшеєв у своєму відеозверненні.

А ось залізничні зупинкидепутати таки погодились перейменувати. Це рішення ініціювала «Укрзалізниця» на виконання закону «Про засудження комуністичного та націонал-соціалісничного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». ва зупинних пункти залізничної інфраструктури, які знаходяться на території Первомайської громади тепер з новими назвами: зупинний пункт 872 км – Квіточ, а зупинний пункт 878 км – Паризьке.

Нагадаємо, що напередодні сесії Первомайської міськради мер звинуватив “опозицію” із представників “Блока Кернеса – Успішний Харків” у саботажі рішення про перейменування міста. Депутат від цієї політсили Віктор Намчук пояснив, що партійці вимагають провести нормальні громадські слухання в два тури, а не один тур обговорення у турборежимі.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі