У поліції Харкова відкрили кримінальне провадження через можливі фальсифікації на виборах

Правоохоронці проведуть розслідування після заяви спостерігачів громадянської мережі “Опора”, які виявили у виборчих протоколах дописування голосів на користь секретаря міськради Ігоря Терехова.

Як повідомили у відділі комунікації поліції регіону, інформацію про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст. 158-3 Кримінального кодексу України: підробка або незаконне виготовлення виборчої документації, а також включення до неї завідомо недостовірних відомостей. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади протягом п’яти років.

Більш ніж половина харків’ян, які проголосували на виборах мера, – старше 50 років

Нагадаємо, спостерігачі громадянської мережі “Опора” зафіксували, що 70 голосів дописали на користь Ігоря Терехова на ділянці в Основ’янському районі та 397 – на дев’яти дільницях у Новобаварському районі. Активісти готують скаргу до тервиборчкому. Один з кандидатів на посаду Харківського міського голови Михайло Добкін заявив, що оскаржуватиме результати виборів у суді.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі