У Польщі скасували концерти гурту “Пошлая Молли”: її соліст родом з Харківщини облаяв польську мову та порадив вчити російську

Польська концертна компанія Winiary Bookings скасувала концерти гурту “Пошлая Молли”, через негативні висловлювання соліста Кирила “Блєдного” Тимошенка про польську мову та пропозицію полякам “вступити в Російську імперію”. Про це повідомили на сторінці Winiary Bookings у Facebook.

Скасовано усі п’ять концертів у Гданську, Познані, Кракові, Вроцлаві й Варшаві “у зв’язку з коментарями вокаліста гурту в мережі”.

“Соромно й противно”: в Мілані скасували благодійний концерт харківського гурту “Жадан і Собаки”

Напередодні польські ЗМІ звернули увагу на сторі в Instagram 26-річного Тимошенка, де він висловив нелюбов до польської мови.

“Знаєте, що мене дратує в Польщі? Мене дратує польська мова. Я не розумію, чому ми повинні розмовляти цією у**анською мовою, коли є російська. Не розумію. Серйозно. Хлопці, вивчіть, б**дь, російську і розмовляйте нормальною, б**дь, мовою. Є ж Російська імперія, просто вступіть до неї і розмовляйте нормальною мовою”, – сказав “Блєдний” російською.

Пізніше Тимошенко записав сторі, де сказав, що це був невдалий жарт і що “настільки закопався у своєму гуморі”, що може бути незрозуміло, яка у нього позиція. Свою позицію він називає проукраїнською і заявив, що “точно не виступатиме за російський колоніалізм, як це могло комусь здатися”.

Відомо, що “Блєдний” виїхав із РФ після початку повномасштобного вторгнення. Тоді він пообіцяв, що більше не повернеться до Росії. Соліст родом зі Змійова Харківської області, гурт “Пошлая Моллі” було засновано у Харкові.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі