“Соромно й противно”: в Мілані скасували благодійний концерт харківського гурту “Жадан і Собаки”

Італійський клуб, у якому 2 вересня мав відбутися благодійний концерт гурту Жадан і Собаки, відмовив у проведенні виступу. Сергій Жадан опублікував листування з представником клубу і пояснив, що сталося.

Чеська радіостанція відмовилася крутити в ефірі пісню харків’ян і заявила, що Харків – це Росія

“Чому, власне, ми скасували концерт у Мілані? Тому що частина європейців далі граються в пацифізм та подвійні стандарти й щиро вважають, що захищаючи свої життя й свою країну, українці порушують якісь їхні уявлення про мир і гармонію. А ті, хто намагається підтримати своїх співвітчизників у боротьбі з гвалтівниками та мародерами, є фашистами та екстремістами. Чесно, кажучи, соромно й противно. Доки українці тримають каркас вільної Європи, європейці ліниво тусять, намагаючись не лізти в політику. Схоже, ХХ століття не всіх навчило відповідальності”, – написав Сергій Жадан у Facebook.

У скріні листування представник клубу повідомляє, що “у їхній країні заборонено проводити концерт і збирати гроші на війну”.

Рок-гурт «Жадан і Собаки” наприкінці серпня вирушили в благодійний тур містами Європи, щоб зібрати кошти на потреби харківського добровольчого батальону “Хартія”.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі