У прокуратурі озвучили подробиці загибелі підлітка в Харківському СІЗО

Обвинувачі кажуть, що хлопець залишив передсмертну записку для рідних. Про це 3 лютого повідомив прессекретар обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

Надзвичайна подія сталася напередодні. Під час ранкового обходу інспектор ізолятора виявив в одній з камер 17-річного хлопця, який повісився на простирадлі, закріпивши його на внутрішній решітці вікна.

У прокуратурі кажуть, що хлопець перебував у камері з двома неповнолітніми. Одному зі співкамерників було 17 років, другому – 16. Судмедексперти не виявили на тілі загиблого тілесних ушкоджень, які могли б свідчити про насильницьку смерть, тому вважають, що він скоїв суїцид. Однак тіло направили на розтин.

Вбивство в Харківському СІЗО: двом співробітникам повідомили про підозру в недбалості

Також з’ясувалося, що в камері підліток залишив передсмертну записку, в якій попросив вибачення у рідних.

Хлопець родом з Лозової. У липні 2020 року Лозівський районний суд визнав його винним у скоєнні крадіжки, але тоді його звільнили від відбування покарання з випробуванням строком на два роки. Під час випробувального терміну хлопець знову скоїв кримінальні правопорушення. Його звинувачували в грабежі, крадіжці та шахрайстві. У СІЗО він перебував з 29 квітня 2021 року.

Нові камери та спортивний зал: міністр показав проєкт будівництва СІЗО у Львові (Фото)

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (“умисне вбивство”) Кримінального кодексу України. Також правоохоронці перевірять дії посадових осіб ДУ” Харківський слідчий ізолятор”за ч. 2 ст. 367 ККУ (“недбале ставлення до виконання своїх службових обов’язків”).

Коментарі