У прикордонному селі Харківської області затримали росіянина, який утік від мобілізації

Гвардійці спільно з військовою контррозвідкою під час фільтраційних заходів у селі Уди виявили порушника державного кордону. Громадянин рф нелегально потрапив на територію України, але був затриманий поблизу лінії фронту. Про це повідомили у пресслоужбі Східного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії.

Екс-податківець допомагав росіянину незаконно отримати український паспорт – прокуратура

Під час допиту громадянин РФ заявив про свою незгоду з путінським режимом та висловив бажання воювати проти російської армії.

“Я з Ленінградської області. До військової служби відношення не маю: не взяли. Військовий квиток є — отримав у районному військкоматі. Перейшов кордон поблизу села Шестянка вночі. Добирався на таксі. Прибув вступити в армію, українську. Як громадянину мені не подобається те, що відбувається тут і там. Теперішнього президента я не підтримую. Я проти війни з Україною”, — розповів затриманий.

Наразі тривають слідчі дії та перевіряється надана росіянином інформація. Він був одягнений у військову форму (не штатну), мав при собі паспорт та військовий квиток.

У Харківській області бойовик “днр” намагався замаскуватися під цивільного та втекти

Порушник кордону запевнив, що має багато однодумців-опозиціонерів у різних кутках держави-агресора, але вони поки недостатньо сильні та організовані, аби протистояти каральній машині путінського тоталітаризму. Також він переконаний: поразка російських окупаційних військ в Україні обов’язково призведе до демократизації його країни.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі