У селищного голови на Харківщині, якого підозрюють у заволодінні бюджетними коштами, знайшли $400 000

Голові однієї із селищних рад Харківської області повідомили про підозру за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем.

За даними слідства, у 2020 році між селищною радою Дергачівського району (нині — Харківського району) та підприємством було укладено договір стосовно капітального ремонту будівлі ліцею на суму понад 4 млн гривень. Але не про учнів навчального закладу подбав посадовець, а про власне збагачення. Селищний голова та директор підприємства увійшли у злочинну змову, відповідно до якої чиновник погодився забезпечити зі свого боку підписання актів щодо прийняття робіт за вищевказаним договором без їх фактичного виконання в повному обсязі. На підставі цих документів були перераховані бюджетні кошти, якими і заволоділи посадовець та директор підприємства.

Директор підприємства вкрав на ремонті Держпрому майже 300 000 гривень

Під час обшуків вдома у селищного голови правоохоронці вилучили близько 400 тисяч доларів.  Слідчі дії тривають, вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Встановлюються інші причетні особи.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі