У Харкові помер академік

6 січня на 86-му році життя помер викладач Харківського національного університету імені Каразіна. Володимир Калашников присвятив роботі на філологічному факультеті понад 50 років свого життя. Про це розповіли в пресслужбі вузу.

Помер вчений Харківського університету

Викладати філолог почав ще в 1967 році, а в 1986-2011 роках він очолював кафедру української мови. Володимир Семенович займався питаннями теорії та практики перекладу, лексикологією, фонопоетикою, писав навчальні посібники та підручники. Саме він став автором слів Каразінського гімну, а також написав три поетичні збірки. Досягнення харків’янина визнали та на міжнародному рівні — його обрали академіком Української Вільної Академії наук у США.

“Глибоко сумуємо та висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким Володимира Семеновича, поділяємо гіркоту вашої втрати. Світла пам’ять про нього назавжди залишиться в серцях всіх, хто його знав”, — розповіли в ХНУ імені Каразіна.

У Харкові після нападу невідомих помер режисер

Нагадаємо, раніше в Харкові попрощалися з останнім Героєм Радянського Союзу. Михайло Карпєєв народився 21 листопада 1922 року в місті Чебоксари. У 18 років він вступив до Свердловської військової авіаційної школи, а вже через рік потрапив на фронт. За мужність і героїзм в 1945 році гвардії лейтенант Михайло Карпєєв був удостоєний звання Героя Радянського Союзу. Крім цього, нагороджений орденом Леніна, медаллю “Золота Зірка”, двома орденами Червоного Прапора, двома орденами Вітчизняної війни І ступеня, орденом Олександра Невського, орденом Богдана Хмельницького, орденом” За службу Вітчизні в Збройних Силах” та 29 медалями.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі