У Сумській області затримано підозрюваного в колабораціонізмі

Судом 26 січня 2023 року у справі 37-річного мешканця смт Краснопілля було прийнято рішення про накладення арешту без права на заставу, яке змушене було прийняти у зв’язку з підозрою у передачі матеріальних ресурсів збройним формуванням держави-агресора та замаху на злочин, зазначений у ч. 4 ст. 111-1 та ч. 3 ст. 15 ч. 4 ст. 111-1 КК України.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Сумщини.

За даними слідства, після початку війни підозрюваний і його спільник вступили в змову з військовослужбовцем Збройних сил рф. Метою співпраці було налагодження каналу конвертації валюти. За попередніми даними, для обміну на рублі вони отримували від росіян серед іншої валюти й гривні, викрадені окупантами у мирних жителів на тимчасово окупованих територіях України. Гроші для обміну забирали з Росії, перетинаючи кордон у Сумському районі. Далі обмінювали на рублі В нелегальних обмінниках і відвозили на прикордонну територію рф.

На Куп’янщині викрили колаборанта, який забезпечував окупантів житлом та транспортом

Крім того, був задокументований факт передачі росіянину на лінії державного кордону України з рф 2 млн 428 тис.Російських рублів. Наступного разу, 21 січня 2023 року, при перевезенні 1 млн 995 тис.Російських рублів для передачі один зі спільників був затриманий. Він уже за ґратами.

Через кілька днів правоохоронці затримали вказаного жителя смт Краснопілля, він також перебуває під вартою.

Коментарі