У ЗСУ з’явився новий рідкісний трофей: показали захоплену російську командну машину Р-149БМР

Українські військові отримали у своє розпорядження черговий рідкісний трофей – вони затрофеїли російську командно-штабну машину оперативно-тактичного рангу Р-149БМР. Ця бойова машина навіть у самих росіян знаходиться в дуже сильному дефіциті.

Відео Р-149БМП в українському камуфляжі та з розпізнавальними знаками ЗСУ опублікував оглядач ІС Олександр Коваленко.

“Варто зазначити, що таких КШМ не на кожен російський підрозділ вистачало. В основному ми знищували та трофеїли Р-149МА1/3, а тут – “Кушетка-Б” – написав він.

Спецпідрозділ Kraken показав невдалий штурм Харкова “кадирівцями” рік тому (Відео)

Оглядач нагадав, що з початку повномасштабного вторгнення росіяни втратили 125 подібних бойових машин. Враховуючи, що подібна техніка призначена для офіцерського і командного складу, додав Коваленко, можна тільки уявити, що сталося з тими, хто сидів всередині.

Що таке Р-149БМР

Командно-штабна машина Р-149БМР “Кушетка-Б” створена на базі БТР-80 і призначена для забезпечення моніторингу ситуації в зоні бойових дій.

До складу її обладнання входять радіостанції з закритими каналами зв’язку, персональні комп’ютери (забезпечують обробку, введення і зберігання текстової та відеоінформації, доступ до електронної карти), системи взаємодії з апаратурою навігації та зв’язку.

Коментарі