У Запоріжжі затримано чоловіка, який намагався продати зброю (Фото)

В результаті проведених поліцейськими спеціальних заходів боєприпаси не потрапили на нелегальний ринок зброї, а значить – не стали знаряддям особливо тяжких злочинів.

Про це повідомляє пресслужба ГУНПУ в Запорізькій області.

Оперативниками Управління стратегічних розслідувань у Запорізькій області ДСР НПУ була отримана інформація, що на території Запоріжжя планується незаконний збут зброї та боєприпасів, у зв’язку з чим провели негласні слідчо-розшукові дії. Спільно зі співробітниками слідчого управління обласного главку поліції були виявлені та задокументовані неправомірні дії 44-річного запорожця, який намагався збути АК-74, три магазини до нього, дві ручні осколкові гранати та ручний кулемет Калашникова з двома магазинами до нього.

Підроблені паспорти, мільйони готівки і проросійська література: що виявила СБУ в Києво-Печерській Лаврі і монастирі УПЦ

За силової підтримки бійців спецпідрозділу КОРД злочинець затриманий на підставі статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Також, 22 листопада у Дніпровському районі правоохоронці виявили та вилучили автомат АКМ-74, понад 150 набоїв різного калібру, один газовий пістолет та дві рушниці за місцем проживання 27-річного Запорожця. Цього ж дня під час обшуку у Комунарському районі у приватному будинку 46-річного чоловіка правоохоронці виявили та вилучили револьвер, близько 80 набоїв до нього, навчальну гранату та майже три кілограми марихуани.

Мешканець Харківської області після сварки зі знайомим кинув гранату йому у двір

Все вилучене направлено на експертні дослідження, за результатами яких буде розв’язано питання про повідомлення зловмиснику про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 263 та ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Коментарі