У Запоріжжі затримані дві жінки, які допомагали окупантам вбивати українських захисників (Фото)

Служба безпеки України затримала у Запоріжжі двох жінок, які працювали на російську розвідку. Вони передавали окупантам інформацію про розташування українських військових та ППО.

Одна з жінок намагалася виявити локації зенітно-ракетних комплексів ППО на прифронтовій території області. Вона також передавала агресору установчі дані українських захисників, зокрема їхні прізвища та номери телефонів.

Інша жінка обходила прифронтову місцевість та фіксувала місця тимчасового базування особового складу та військової техніки ЗСУ.

За кожне виконане завдання російська спецслужба надсилала на банківські картки своїх агенток до 6 тис. у гривневому еквіваленті.

СБУ викрила обох жінок на початковому етапі їхньої розвідувально-підривної діяльності. Це дозволило своєчасно провести комплексні заходи, спрямовані на убезпечення підрозділів Сил оборони за відповідними локаціями.

Корегувальник вогню з Куп’янського району отримав 5 років ув’язнення за колаборацію з рф

За даними слідства, ворожими поплічницями виявились дві мешканки Запоріжжя, яких влітку цього року дистанційно завербував представник фсб.

У поле зору російської спецслужби вони потрапили через підписку на російські Телеграм-боти, які збирають розвіддані про ЗСУ.

Під час обшуків в обох жінок вилучено мобільні телефони, які вони використовували для комунікації з агресором.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили їм про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисницям загрожує довічне ув’язнення.

Коментарі