Українські військові зупинили наступ росіян на Куп‘янському та Лиманському напрямках

Про це сьогодні зранку повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

За даними Генштабу ЗСУ, агресор зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – протягом доби відбулось понад 30 бойових зіткнень.

Шлях до ефективного захисту: Юрій Гнат пояснив роль F-16 у покращенні ППО України

На Слобожанському напрямках противник завдав авіаційних ударів в районах Огірцеве і Плетенівка Харківська області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Сумської та Харківської областей(Уди, Ветеринарне, Гранів, Козача Лопань, Плетенівка, Тихе, Варварівка, Бударки, Чугунівка, Амбарне).

На Куп’янському напрямку ворог здійснив безуспішні наступальні дії в напрямку Синьківки. Завдав авіаційного удару біля Кислівки. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Одрадне, Колодязне, Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Масютівка, Кислівка та Берестове.

На Лиманському напрямку ворог здійснив безуспішні наступальні дії в напрямку Білогорівки Луганської області.

Зазнаючи великих втрат, російські терористи використовують українських громадян як «живий щит». Так, до тимчасово захопленої Кремінної прибув підрозділ російських окупантів у складі понад 300 осіб. Загарбників розквартировано малими групами в приватних будинках серед місцевого населення.

Євросоюз прискорить поставки зброї в Україну для підтримки контрнаступу, — Reuters

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках. На напрямках Новоданилівка – Роботине та Мала Токмачка – Новофедорівка мали частковий успіх, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Ворог зосередив основні зусилля на ведені оборони та недопущенні просування українських військ на Оріхівському напрямку, застосовує резерви, намагався відновити втрачене положення.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі