В Україні почнуть ставити жінок на військовий облік: які професії потрапили до списку

В Україні з’явився список військовозобов’язаних спеціальностей. Це означає, що в разі повномасштабної війни всі представники цих спеціальностей повинні будуть надіти військову форму та в обов’язковому порядку відправитися захищати Батьківщину. Що цікаво, вперше в історії незалежної України в списку військовозобов’язаних з’явилися і жінки, повідомляє видання “Кадровий експерт”.

Підставою для призову жінок на військову службу, став наказ Міністерства оборони України від 11.10.2021 №313. Він охоплює сотні спеціальностей та професій.

Як переписуватимуть українців у 2023 році – подробиці

Роботодавців зобов’язали проконтролювати, щоб жінки з-поміж співробітників, які володіють потрібними спеціальностями, стали на військовий облік. Тепер у них також перевірятимуть наявність документів про те, чи є вони на військовому обліку. Також ставити жінок на облік будуть військкомати — за умови, що жінка володіє потрібною спеціальністю та підходить за показаннями здоров’я/віку.

З повним списком професій можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України запропонував змінити Кодекс про адміністративні правопорушення, внісши туди нові норми — штраф для тих, хто публічно заперечує агресію Росії проти України, або зараховує окуповані Донбас та Крим до РФ.

Коментарі