Українського ветерана висадили з літака угорської авіакомпанії Wizz Air (Відео)

У Міністерстві закордонних справ відреагували на інцидент, що стався з українським ветераном в аеропорту Тель-Авіва.

Згідно з інформацією ЗМІ, українського військового примусово висадили з літака у зв’язку з його протезом ноги, який він використовує через втрату кінцівки під час війни.

Український ветеран не зміг зайняти своє місце в літаку через особливості протеза, через які він не міг сидіти. Внаслідок цього екіпаж запросив ветерана покинути літак. Угорська авіакомпанія Wizz Air публічно перепросила за цей інцидент на своїй офіційній сторінці в Twitter.

Компанія зазначила, що екіпаж несе відповідальність за переконання, що всі пасажири здатні здійснити переліт або мають необхідний супровід для допомоги. За їх словами: “Якщо є будь-які ознаки того, що пасажир має захворювання, яке може поставити його життя під загрозу під час польоту, ми зобов’язані відмовити йому в посадці. У цьому випадку це було важке, але необхідне рішення, ухвалене з огляду на безпеку пасажира”, — заявили в авіакомпанії Wizz Air.

В Україні почали будувати завод Bayraktar

“Нас дуже засмутила інформація про ситуацію в аеропорту Тель-Авіва і ми хочемо в ній розібратися. Оскільки формальних звернень до нас не надходило, просимо українського ветерана, якому відмовили в рейсі на Варшаву, вийти на зв’язок до МЗС або посольства України в Ізраїлі”, — написав у фейсбуці речник МЗС Олег Ніколенко.

Коментарі