Увірвалися у квартиру та побили господаря: у Харкові силовики КОРД затримали грабіжників

Про це сьогодні повідомили в пресслужбі ГУ НПУ в Харківській області.

Співробітники Департаменту внутрішніх розслідувань отримали інформацію про те, що в регіоні діє банда грабіжників, які видають себе за поліцейських.

Організував угруповання раніше судимий 39-річний уродженець Росії, який зараз проживає в Харківській області. Чоловік залучив до банди трьох спільників: 38-річного місцевого жителя та двох вихідців з Кавказького регіону 33 та 50 років з кримінальним минулим.

У Григорівському бору невідомий зґвалтував та пограбував харків’янку

За даними слідства, в грудні члени угруповання напали на неповнолітнього хлопця та забризкали його сльозогінним газом. У лежачого без свідомості потерпілого фігуранти відібрали сумку з цінними речами та майже 7000 гривень готівкою.

Поранив жінку та вдарив поліцейського шокером: суд виніс вирок харків’янину

Крім цього, силовикам стали відомі плани грабіжників — найближчим часом вони хотіли напасти на ще одного жителя Харківської області, який займається обміном валют і кредитними операціями. Але першим у списку жертв у членів банди виявився 84-річний харків’янин, який нібито має заощадження.

Фігуранти проникли в будинок пенсіонера, накинулися на нього з кулаками та заклеїли рот скотчем, щоб той не кричав. У цей момент силовики спецпідрозділу КОРД затримали чотирьох нападників. Під час обшуку у членів банди вилучили ніж, скотч, рукавички, а також банківські картки потерпілого. Крім цього, правоохоронці вилучили автомобіль, на якому пересувалися фігуранти.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 187 (“розбій”) КК України. Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Нагадаємо, раніше співробітники Новобаварського відділу поліції затримали зловмисника, який пограбував жінку на вулиці. До правоохоронців звернулася харків’янка, яка повідомила, що її пограбували. За словами жінки, вона йшла у напрямку до проспекту Любові Малої, коли до неї підбіг невідомий чоловік та вирвав сумку з мобільними телефонами та грошима.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі