В Івано-Франківську засудили бойовиків “ДНР” і “ЛНР”, які воювали на боці окупантів

За публічного обвинувачення прокурорів Івано-Франківської обласної прокуратури учасників незаконних збройних формувань “ЛНР” та “ДНР” засуджено до 14 та 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

В окупованому Луганську пролунав вибух: повідомляють про загибель “генпрокурора ЛНР”

Обвинувачі довели, що громадянин РФ у 2011 році приїхав у Луганську область, а під час повномасштабного російського вторгнення в Україну вступив до лав терористичної організації і брав участь у діяльності незаконних збройних формувань. На захопленій території Донецької області він проходив військову службу як снайпер-радіотелефоніст.

Також доведено, що житель Луганщини перейшов на бік ворога з початку збройного конфлікту. Вступивши до терористичної організації “ЛНР,” він проходив так звану військову службу як “стрілець” та виконував обов’язки “солдата” в різних видах бою та формах його забезпечення.

Крім того, обидва засуджені забезпечували безпеку контрольних пропускних пунктів на захоплених РФ територіях, а також перевіряли документи місцевих мешканців для виявлення українських захисників.

У квітні 2022 року українські захисники взяли їх в полон.

“Горітиме в пеклі”: у Херсоні загинув колишній нардеп-колаборант Олексій Журавко

Суд визнав росіянина винним в участі у діяльності терористичної організації та незаконних збройних формувань (ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України), а громадянина України – у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, а також в участі у діяльності терористичної організації та незаконних збройних формувань (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).

Коментарі