У Києві суддя чекав на російських “визволителів” і підбурював знайомих співпрацювати з окупантами – СБУ

Служба безпеки України викрила суддю Північного апеляційного господарського суду, який, перебуваючи в Києві, чекав на захоплення України росіянами. Про це 14 вересня повідомили у Службі безпеки України та Державному бюро розслідувань.

В Харківській області військові впіймали колаборанта

За інформацією спецслужби, зловмисник виправдовував звірства окупантів, зневажливо говорив про українських захисників і підбурював знайомих, які опинилися на окупованій території, співпрацювати з ворогом.

Співробітники Державного бюро розслідувань з’ясували, що суддя є уродженцем АР Крим. Після тимчасової окупації півострова його перевели в один з судів київського регіону.

“Незважаючи на це, погляди у судді залишилися антиукраїнськими. Він схвалював збройну агресію Російської Федерації проти України і визнав правомірною тимчасову окупацію частини території України. Після початку повномасштабної військової агресії в лютому 2022 року суддя неодноразово висловлювався на підтримку окупаційних дій і чекав, щоб таких територій ставало більше і висловлював жаль, що росіяни відійшли від Києва”, – розповідають у ДБР.

У Києві засудили співробітника Кабміну, який 15 років шпигував на користь Росії, а потім розкаявся

Служителю Феміди повідомили про підозру в виправдовуванні збройної агресії РФ проти України та підбурюванні до колабораційної діяльності. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Коментарі