В Одесі затримали комунальника з товаришем, які розвідували позиції української ППО (Скріни з телефонів)

Двоє інформаторів російських спецслужб збирали розвіддані про місця розташування підрозділів Сил оборони і стратегічно важливих об’єктів критичної інфраструктури на території регіону. Як повідомили у пресслужбі СБУ, насамперед їх цікавила інформація про переміщення колон з військовою технікою, а також позиції систем протиповітряної оборони ЗСУ.

Отримані відомості ворог планував використати для підготовки повітряних ударів по обласному центру. Втім контррозвідники СБУ своєчасно викрили обох зловмисників, поетапно задокументували злочинні дії і затримали їх на спробі передачі розвідувальних відомостей агресору.

Військова медсестра з товаришкою «зливала» росіянам позиції ЗСУ під Бахмутом (Скріни з телефону)

За даними слідства, ворожими поплічниками є двоє місцевих жителів, серед яких – працівник комунального підприємства «Теплопостачання міста Одеси». Встановлено, що російська спецслужба дистанційно залучила їх до негласної співпраці проти України. У поле зору ворога вони потрапили через свої прокремлівські погляди, які неодноразово висловлювали серед оточуючих. Для комунікації з агресором використовували месенджери, а передачу розвідданих здійснювали у вигляді електронних фото- та відеофайлів з описом прилеглої місцевості.

Під час обшуків вдома у фігурантів виявили їх мобільні телефони, які вони використовували у злочинній діяльності. Наразі обом зловмисникам повідомлено про підозру. Суд обрав їм міру запобіжного заходу – тримання під вартою.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі