В організмі мешканки Харківської області виявили 11-сантиметрового паразита

У Харківському районі зареєстровали випадок дирофіляріозу. Про це повідомили у Харківському обласному центрі контролюб та профілактики хвороб.

Хвора зі скаргами на сильний біль у черевній порожнині звернулася за медичною допомогою до обласної клінічної лікарні, де їй провели ряд діагностичних обстежень та оперативне втручання, під час якого видалили нематоду (черв’яка).

Харківські лікарі вилучили зі шлунка дитини п’ять монет

Під час дослідження паразита в бактеріологічній лабораторії фахівці визначили його як Dirofilaria repens, самиця, розміром 11,2 см.

В осередку, за місцем проживання хворої, провели епідеміологічне та ентомологічне обстеження та запровадили комплекс протиепідемічних заходів.

У Києві лікарі витягли зі шлунка трирічного хлопчика годинник

Дирофіляріоз – трансмісивне паразитарне захворювання, яке передається через укуси кровосисних комах, здебільшого комарів. Зараження дирофіляріозом відбувається у період активного нападу комах (з травня по жовтень), під час укусу яких в організм людини потрапляють личинки паразита, які повільно ростуть. У зв’язку з цим, клінічні прояви хвороби можуть проявлятися у будь-який період року.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі