В СБУ показали, що знайшли під час обшуків у Мураєва (Фото)

Співробітники СБУ провели серію обшуків у керівника забороненої проросійської партії «Наші» Євгена Мураєва, який переховується за кордоном. Зокрема, було вилучено готівку, в тому числі російські рублі, зброю, комп’ютерну техніку та мобільні телефони. Як повідомили у пресслужбі СБУ, обшуки проходили за місцями проживання та в офісах самого Мураєва і його рідні, а також у його найближчих соратників.

Екснардеп Євген Мураєв утік до Відня — ЗМІ

Також правоохоронці ініціювали проведення незалежних експертиз висловлювань політика. Їхні висновки свідчать про наявність у його діях ознак злочину, передбаченого ч.1 ст.111 КК України (державна зарада), а саме – в контексті нанесення шкоди інформаційній безпеці України.

Також, за матеріалами слідчих СБУ, в ефірах підконтрольного Мураєву телеканалу «Наш» неодноразово поширювались наративи російської інформаційної пропаганди. Через це, а також через розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі на телеканал були накладені штрафні санкції.

Обшуки відбулися в рамках кримінального провадження за ч.1 ст.111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Усі вилучені матеріали передали на експертизи. За їхніми результатами будуть вживатися подальші процесуальні дії.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі