У Харкові вимагають закрити Сумську для транспорту в свята та вихідні

Майже тисяча харків’ян підтримала петицію про часткову заборону руху транспорту на вулиці Сумській. Обмеження повинні будуть діяти у вихідні та святкові дні. Звернення було опубліковано на сайті міськради.

У центрі Харкова відкрили ще одну зону відпочинку

Автор ініціативи посилається на досвід Києва, де у 2016 році зробили пішохідною вулицю Сагайдачного. Після цього кафе стали розмішати столики на колишній проїжджій частині та місце стало популярним як серед жителів, так і серед гостей столиці.

Тому харків’янин Ігор Кушнір пропонує обмежити рух транспорту на ділянці між Будинком з градусником і площею Свободи. На думку автора, це створить безпечне середовище для дітей, забезпечить умови для прогулянок і шопінгу, а також дозволить розвиватися місцевому бізнесу.

“Де паркувати машину? По-перше, на вихідних трафік завжди менше, по-друге – є багаторівнева стоянка, Римарська та інші прилеглі вулиці. У будні дні на Сумській стоянка і так заборонена, поліція постійно виписує штрафи”, – пише автор петиції.

Вулиця в центрі Харкова на день стане пішохідною

Всього за чотири дні ініціативу підтримали понад 960 користувачів мережі. Для того, щоб петиція була в обов’язковому порядку розглянута в.о. мера Ігорем Тереховим, вона повинна зібрати п’ять тисяч голосів.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі