В Україні можуть запровадити режим надзвичайного стану – РНБО

Рада національної безпеки та оборони 23 лютого звернулася до Верховної Ради. Він просить народних депутатів ввести надзвичайний стан по всій території України, крім Донецької та Луганської областей. Про це заявив глава РНБО Олексій Данилов.

РНБО ввела санкції проти телеканалу “Наш”

Режим НС передбачає обмеження пересування, заборону масових заходів, введення комендантської години, огляд транспортних засобів та обмеження продажу алкоголю. Однак не всі ці заходи будуть застосовані в конкретних регіонах.

“Залежно від тих чи інших територій буде прийматися посилений або більш м’який варіант, ті чи інші заходи забезпечення безпеки громадян України”, — заявив Данилов.

У Луганській та Донецькій областях цей режим не вводиться, оскільки там особливий режим діє з 2014 року.

Призов резервістів в Україні: у ЗСУ дали пояснення, кому та куди потрібно з’явитися

У кожній області буде створено штаб. До його складу увійдуть представники місцевої влади, а також Збройних сил України. Саме такі штаби прийматимуть рішення про заходи безпеки. Режим НС вводять на 30 днів, надалі його можуть продовжити.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі