У центрі Харкова створюють новий мурал

У Харкові на будівлі шестиповерхового житлового будинку на вулиці Римарській, 19 почали малювати новий мурал. Він присвячений знаменитому українському філософу і нашому земляку Григорію Сковороді. Про старт робіт повідомляє канал “Суспільне Харків”.

В Ізюмі на фестивалі “Дорога на Схід” відкрили мурал з Джоном Ленноном

Зображення буде трохи менше самої стіни – 11 на 15 метрів. При цьому малюнок нанесуть зверху на матеріал для утеплення будинку, щоб не малювати на стіні пам’ятки архітектури. Закінчити всі роботи планують вже сьогодні.

“У 2022 році буде 300 років від дня народження Григорія Сковороди, тому до ювілею вирішили зробити саме його. Зображення класичне, взяли один з найвідоміших його портретів, внесли свої невеликі корективи та спростили форму”, – розповіла одна зі співавторів мурала Анастасія Худякова.

906836657d3c1ba0.jpg

Фото: Суспільне Харків

Нагадаємо, раніше в Німеччині намалювали портрет Дані Дідіка, який загинув в результаті теракту. Харківський художник Андрій Пальваль створив зображення на дитячому освітньому центрі в місті Вісбаден. За його словами, створити портрет данини в Харкові художник обіцяв письменнику та організатору проєкту “Так працює пам’ять” Руслану Горовому. Було навіть вибрано місце, проте ідею так і не вдалося втілити в життя.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі