В Україну повернули 37 дітей з Харківської області, яких окупанти вивезли до РФ

Наприкінці серпня дітей примусово вивезли до російського селища Кабардінка (біля Геленджика), незважаючи на те, що у всіх є батьки. Як повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, родини возз’єдналися та знаходяться в безпечному місці на Закарпатті.

Благодійний фонд “Діти героїв” розшукує дітей, які через війну втратили батьків

Процес повернення маленьких українців був важким. Щоб забрати своїх дітей, батьки проїхали довгий шлях декількома країнами Європи. Це вдалося завдяки злагодженій співпраці Мінреінтеграції, Державної міграційної служби, Благодійної організації “SОS Дитячі Містечка Україна” та перевізників.

Зараз діти та батьки перебувають у шелтерах для внутрішньо переміщених осіб – у селах з мальовничими краєвидами Білки та Горінчово. Комфортні умови проживання у нещодавно відремонтованих та обладнаних приміщеннях забезпечила Закарпатська обласна військова адміністрація. Міжнародні організації передали речі першої необхідності.

Під виглядом евакуації депортували в Сибір: додому повернули матір і трьох дітей з Харкова

Кожен, хто має будь-яку інформацію про незаконне вивезення дітей до рф, може зателефонувати на цілодобову гарячу лінію 16-48 та до Департаменту кризового реагування Мінреінтеграції: 050-562-03-13.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі