“Варили” амфетамін у домашній лабораторії: у Києві викрили злочинну групу

Про це 20 липня повідомили у прес-службі Національної поліції України.

За даними слідства, у Києві четверо чоловіків організували незаконний бізнес із виготовлення та продажу наркотичних речовин.

Амфетамінову нарколабораторію фігуранти облаштували у квартирі 37-річного члена групи. Він займався виготовленням психотропної речовини, яку потім передавав своїм спільникам. Чоловіки фасували “товар” на дози та продавали мешканцям столиці під час особистих зустрічей за готівку. За безперебійне постачання прекурсорів та необхідного обладнання відповідав 41-річний учасник угруповання. Щомісяця спільники продавали близько двох кілограмів амфетаміну, одержуючи понад мільйон гривень незаконного прибутку.

19 липня, правоохоронці спільно з бійцями полку особливого призначення викрили фігурантів та нарколабораторію. У будинках подільників правоохоронці вилучили амфетамін, різноманітні прекурсори, лабораторне обладнання, фасувальні матеріали та ваги. Також було вилучено автомат Калашнікова та півсотні набоїв.

Трьох чоловіків затримали. Наразі щодо них готують повідомлення про підозри за статтею 307 (“незаконне виробництво, придбання, зберігання, або збут наркотичних засобів, психотропних речовин”) КК України. Процесуальні рішення щодо ще одного члена угруповання будуть ухвалені після отримання результатів експертного дослідження. Спільникам загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі