Вбивство тварин на Основі: поліція відкрила кримінальне провадження

У Харкові стартувало розслідування дій невідомих шкуродерів. Жертвами зловмисників стали собака та коти, які гуляли в районі станції “Основа”. Про вбивство раніше повідомили користувачі міських Telegram-каналів.

У притулку для тварин прооперували ондатру, яка потрапила під машину

У поліції спочатку заявили, що на трупі собаки “не виявили пошкоджень” та проводять перевірку (хоча задні лапи тварини були зв’язані). Також були опитані місцеві жителі, які могли стати свідками розправи.

Пізніше силовики уточнили, що за даним фактом відкрили кримінальне провадження за статтею 299 КК України (“жорстоке поводження з тваринами”). Для визначення причин, через які загинула собака, призначили експертизу. У разі, якщо шкуродерів вдасться знайти, їм загрожує до трьох років позбавлення волі.

Вовків, яких контрабандисти намагалися вивезти під виглядом собак, доставили в харківський екопарк

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вночі 15 липня невідомі увірвалися в будівлю притулку для кішок, розташоване за адресою провулок Пластичний, 17. Нападники лопатою забили кошенят, які не змогли втекти, та зникли. Як розповіла опікун тварин Олена, вона підозрює, що до цього можуть бути причетні місцеві підлітки, які вже не раз проникали на територію звіринця.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі