Вибори мера Харкова: Апеляційний суд відмовив “Опорі” і Добкіну в перерахунку голосів

Другий апеляційний адміністративний суд Харкова розглянув скарги громадської мережі “Опора” і кандидата Михайла Добкіна на порушення під час виборів мера. Позивачі вимагали перерахувати голоси в Холодногірському, Слобідському, Новобаварському та Основ’янському районах Харкова.

Відмови, “нудне обличчя” і скандали: як у Харкові обирали мерів

Нагадаємо, раніше активісти заявили про розбіжності в протоколах. Дані відрізнялися на користь секретаря міськради Ігоря Терехова. Всього, за інформацією “Опори”, їм вдалося знайти близько 700 “переписаних голосів”. До процесу оскарження приєднався кандидат Михайло Добкін, який посів друге місце.

Однак суди першої інстанції відхилили вимоги позивачів. І “Опора”, і Добкін подали апеляції. Але вчора вночі були відхилені вимоги щодо перерахунку в Холодногірському і Слобідському районах, а сьогодні вдень – в Новобаварському та Основ’янському. За словами депутата міськради Анатолія Родзинського, який представляв у суді інтереси Михайла Добкіна, рішення оскарженню не підлягають.

“Опора” знайшла порушення у чотирьох кандидатів у мери та однієї партії

Зараз у Харківській міськраді йде приведення Ігоря Терехова до присяги. Позачергова сесія була призначена заздалегідь, ще до підсумкового рішення служителів Феміди.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі