Вибори мера Харкова: “Опора” знайшла чорний піар проти Терехова, Добкіна та Світличної

Громадянська мережа “Опора” проаналізувала хід передвиборчої кампанії в Харкові. Громадські працівники з’ясували, що чорний піар використовують як проти кандидатів Ігоря Терехова та Михайла Добкіна, так і проти ексгубернатора Юлії Світличної, яка заявляла про участь у виборах. Про це розповіли на офіційному сайті “Опори”.

Ціна піару: що могло з’явитися в Харкові замість дорогих туалетів і парків

Зокрема, проти чинного секретаря міськради були направлені матеріали на сайтах From.ua, “Регіон Ньюз” і “Перший вільний”. Ігоря Терехова звинувачували в “провалі вакцинації” і “зв’язках з дніпровським бізнесом”, а в ряді публікацій містилися натяки на якісь “обставини”, пов’язані зі смертю попереднього мера Геннадія Кернеса.

26_09_21_kharkiv_terekhov_zhentschiny.png

Фото: www.oporaua.org

Натомість “Харківські новини”, “Перша столиця” і “Редпост” публікували матеріали, спрямовані проти Михайла Добкіна та Юлії Світличної. Їх звинувачували в “розподілі людей на два сорти” і веденні “брудної кампанії”. При цьому Добкіна називали людиною, пов’язаною з ексміністром МВС Арсеном Аваковим, а Світличну – “аутсайдером з обойми Порошенка”.

26_09_21_kharkiv_svitlychna_ta_brudna_kampania.png

Фото: www.oporaua.org

Координатор “Опори” Микола Зінченко нагадав, що законодавство прямо забороняє поширення недостовірної інформації про кандидатів. При цьому Виборчий кодекс дозволяє агітацію як за політиків, так і проти них.

“До того ж публікація неперевіреної інформації може принижувати честь і гідність потенційних кандидатів. Водночас виникає питання про дотримання журналістських професійних стандартів та журналістської етики”, – заявив Зінченко.

26_09_21_kharkiv_dobkin_delit_na_sorta.png

Фото: www.oporaua.org

Нагадаємо, раніше територіальна виборча комісія зареєструвала шістьох кандидатів в мери. Документи подали колишній мер Харкова Михайло Добкін, лідер місцевого відділення “Національного корпусу” Костянтин Немічев, ексдепутат міськради Дмитро Маринин, екссуддя Володимир Плетньов (“Партія Шарія”), а також блогер Олександр Кондрусік, більш відомий як “Саша Псих” і депутат облради від ОПЗЖ Валерій Говоров.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі