У Вовчанську банда місцевого кримінального авторитету мародерила разом із віськовими РФ (Відео)

З першого дня окупації російською армією Вовчанська 45-річний раніше засуджений громадянин, відомий у кримінальних колах на прізвисько “Чиж”, перейшов на бік ворога та разом зі своїми поплічниками і військовими РФ займався крадіжками і рейдерством. Відомо, що до місцевих підприємців застосовували насильство, незаконно позбавляли їх волі та вимагали кошти.

Як розповів старший уповноважений Управління карного розшуку ГУНП в Харківській області Максим Галковський, під час окупації зловмисник створив та очолив організовану злочинну групу, в яку входило 8 осіб. Банда займалася крадіжками сільськогосподарської техніки, продуктів харчування, паливно-мастильних матеріалів і матеріальних цінностей з місцевих фермерських господарств, АЗС та інших об’єктів. Угруповання скоїло більше 40 таких злочинів.

Мешканець Ізюма викрав мікроавтобус, поки його власник виїхав з міста

“Спільно з російськими військовими, застосовуючи вогнепальну зброю, заходили до домоволодінь, підприємств, які знаходилися на тимчасово окупованій території, забирали все майно, яке їх цікавило: від продуктів харчування до техніки, грошей, інших матеріальних цінностей, які становили для них інтерес”, – розказав Максим Галковський.

Зокрема, організована злочинна група під керівництвом “Чіжа” вкрала сільськогосподарську техніку, грошові кошти з учбового закладу, паливно з АЗС, кілька тон цукру, вивезли в РФ лісову продукцію, яка належала місцевому підприємству, м’ясну продукцію, яку в подальшому продали. Також банда обікрала мешканців житлового комплексу, залишивши їх без автотранспорту, водного транспорту та інших матеріальних цінностей.

Тільки з одного підприємства фігуранти викрали 17 одиниць техніки, як легкової, так і сільгосптехніки. Частину викраденого вже повернули власникам.

Начальник кримінальної поліції відділу поліції №1 Чугуївського РУП Денис Солоха розповів, що через дії членів злочинного угруповання кілька людей могли потрапити до катівні.

Нагадаємо, що кримінального авторитета затримали після звільнення Вовчанська від росіян. Для проведення слідчих дій зловмисника передали працівникам СБУ.

Слідчі відкрили кримінальні провадження за ч. 2 ст. 111 (державна зрада), ч. 2 ст. 189 (вимагання), ч 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження), ч. 4 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Трьом членам злочинного угруповання поголосили підозри та арештували. Слідчі дії тривають.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі