“Видалили селезінку та зашили печінку”: у мерії Харкова розповіли про стан малюків, які постраждали в ДТП на Окружній

За словами віцемера Світлани Горбунової-Рубан, після аварії в лікарню доставили Юлю і Дениса Дерев’янка. Найбільше постраждав хлопчик. У малюка медики діагностували черепно-мозкову травму та забій легені. Дитина вже перенесла дві операції. Йому видалили селезінку та зашили печінку.

“Після двох операцій він знаходиться на штучній вентиляції легенів. Першу операцію провели медики нейрохірургічного відділення, другу операцію на черевній порожнині провели лікарі обласної дитячої клінічної лікарні. Його стан медики оцінюють як стабільно важкий. У дівчинки зламані обидві ніжки, вона контактна, спілкується з лікарями та бабусями. Зараз вирішується питання про переведення її в спеціалізоване травматологічне відділення 17-ї лікарні”, — каже чиновниця.

У міськраді кажуть, що вже запустили процедуру опікунства над дітьми. За інформацією Світлани Горбунової-Рубан, готовність взяти на себе обов’язки по вихованню дітей висловила мама загиблої жінки.

“Це сім’я, вони обговорять це і приймуть рішення самостійно”, — зазначила віцемер.

Смертельна аварія на Окружній у Харкові: у січні у водія було призначено чотири судові засідання

Нагадаємо, в аварії, яка сталася в середу, 12 січня на трасі Київ – Харків – Довжанський, загинуло подружжя Олександр і Яна Дерев’янко. В аварії постраждали також трирічні хлопчик і дівчинка. З численними травмами їх доставили в лікарню швидкої та невідкладної допомоги. У міськраді розповіли що у дітей є дві бабусі та дідусь, які в майбутньому зможуть оформити опікунство і виховувати дітей.

Водночас за інформацією прокуратури, загиблий водій другої машини неодноразово порушував ПДР. Як вдалося з’ясувати Newsroom, минулого року на чоловіка склали три протоколи за водіння в стані сп’яніння. Обвинувачі кажуть: в обох шоферів посмертно візьмуть зразки аналізів.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі