Відкрили новий міст через річку Ірпінь: підірваний залишили як меморіал (Фото, відео)

У селі Романівка, між Києвом та Ірпінем, відкрили новий 115-метровий міст замість підірваного.

“25 лютого 2022 року українські військові підірвали міст в Ірпені (мікрорайон Романівка), щоб зупинити наступ російських військ на Київ. Саме це місце стало чи не єдиним шляхом порятунку для тисяч мешканців передмістя. А кадри наших людей, які очікували на евакуацію, стоячи під напівзруйнованим мостом, облетіли весь світ. У квітні 2022 року, коли ЗСУ витіснили російські війська з Київської області, тут менше ніж за тиждень збудували тимчасову переправу та налагодити сполучення зі столицею для мешканців Бучі, Ірпеня, Гостомеля та Ворзеля”, – повідомив голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафа Найєм.

Як повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков, новий міст почали будувати практично одразу після звільнення Київщини. Він освітлений та обладнаний всіма необхідними інженерними спорудами для безпечного пересування, включаючи велопішохідні переходи з кожного боку – майже по 2 метри завширшки. Рух мостом вже відкрито для всіх видів транспорту.

Залишки підірваного мосту будуть збережені. Вже йде робота над створенням тут меморіального комплексу в памʼять про визволення Ірпеня та оборону Києва.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі