У мерії Харкова розповіли про школярку, яку мати місяць тримала під замком

У соціальну службу звернулася бабуся 10-річної дівчинки, яка занепокоїлася, що 1 вересня дівчинка не прийшла в школу.

Про це Newsroom повідомила віцемер з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан.

За словами чиновниці, інформація надійшла в соціальні служби 1 вересня, а 6 вересня в мерію звернулася бабуся школярки.

“Бабуся давала пояснення з приводу ситуації та написала, що інформація про те, що тривалий час утримували внучку, не зовсім правильна. Вона ходила в школу весь четвертий клас. Влітку дочка з внучкою раз в тиждень ходили за продуктами, де купували необхідні речі та кошти гігієни, купували канцелярське приладдя “, – розповіла Горбунова-Рубан.

У понеділок, 6 вересня, дівчинка пішла в школу в нормальному настрої. Зараз вона тимчасово проживає з бабусею, але в майбутньому, можливо, переїде до батька.

“В кінці липня батько дівчинки подав до суду позовну заяву, в якій попросив прописати школярку разом з ним. Запит з суду до нас ще не приходив, коли прийде, будемо його обробляти та реагувати”, – розповіла віцемер.

Забезпечених харків’ян частіше позбавляють батьківських прав, ніж малозабезпечених

Як раніше писав Newsroom, долею школярки перейнялися педагоги, які не могли зв’язатися з родиною напередодні початку навчального року. Як з’ясувалося, 36-річна жителька Московського району місяць утримувала п’ятикласницю у квартирі та не випускала на вулицю. Мати жінки розповіла, що у її дочки діагностували психічний розлад, який загострився. Жінку госпіталізували в психіатричну лікарню.

Коментарі