Відволікся на телефон і збив пішоходів на зебрі: суд виніс вирок водієві

Дзержинський районний суд Харкова виніс вирок у справі про ДТП біля нічного клубу “Галактика”. Тоді під колесами Chevrolet Aveo постраждали двоє людей – 38-річна жінка та її 34-річний знайомий. Про вердикті Феміди стало відомо з Єдиного реєстру судових рішень.

У Харкові таксист помер за кермом легковика

Нагадаємо, аварія сталася на вулиці 23 Серпня в квітні 2020 року. Водій легковика на швидкості 60 кілометрів на годину збив пішоходів, які переходили дорогу по зебрі. Один з них отримав важкі травми – перелом лобової кістки, забій головного мозку з контузією, а також переломи ребра, лівої гомілки та ліктьової кістки.

В ході розгляду водій визнав провину і розповів, що в момент зіткнення відволікся на телефон, задзвонив. Після цього чоловік спробував загальмувати, але не встиг. Харків’янин також погодився з цивільним позовом потерпілого.

photo_2020-04-17_22-24-46_0.jpg

Фото: Сонцеликий Харків

За порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило отримання важких травм, суд засудив водія до трьох років позбавлення волі з випробувальним терміном на рік. Його також зобов’язали заплатити потерпілому 171 тисячу гривень компенсації за моральну шкоду (ще дев’ять тисяч заплатить страхова компанія). Вердикт може бути оскаржений в апеляції.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі