Вимагання, угон, викрадення людини: справу “псевдополіцейських” передали до суду

У Харкові силовики передали до суду обвинувальний акт у справі про злочини проти наркозалежних. Фігурантам загрожує відповідальність за семи статтями Кримінального кодексу. Про це повідомили в пресслужбі обласної прокуратури.

Погрожували вчителям: у Київській області поліція накрила колекторів (Відео)

За даними слідства, четверо раніше судимих чоловіків запустили свій злочинний “бізнес” на початку 2020 року. Під виглядом поліцейських вони вимагали гроші у наркозалежних, причому застосовували до них фізичне насильство. У одного з потерпілих “правоохоронці” викрали машину та забрали документи на неї.

У листопаді розслідування було закінчено і обвинувальний акт передали до суду. Фігурантам інкримінують злочин, передбачені статтями 146 (“викрадення людини у складі організованої групи”), 186 (“грабіж”), 187 (“розбій”), 189 (“вимагання”), 289 (“незаконне заволодіння транспортним засобом”), 353 (“присвоєння владних повноважень”) і 357 (“підробка документів”) КК України.

hop_org_2.jpeg

Фото: пресслужба обласної прокуратури

Нагадаємо, раніше співробітники Служби безпеки України затримали трьох учасників міжрегіонального злочинного угруповання, які тероризували підприємців. До складу групи входили двоє харків’ян та родич одного з них, який живе в Києві. В одному з епізодів учасники угруповання вимагали від харків’янки вигаданий борг у 50 тисяч доларів. Вони погрожували жінці вбивством та розправою над рідними. Жінка намагалася відкупитися від них за 20 тисяч доларів, але вимагачі продовжували погрожувати.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі