Виніс вирок Зайцевої та Дронову: в Харкові відправили у відставку двох суддів

Вища рада правосуддя відправила у відставку за власним бажанням двох служителів Феміди з Харкова. Заяви про відхід подали Валентина Божко та Віктор Попрас. Про це повідомили на сайті ВСП.

Валентина Божко працювала в Київському райсуді з 1993 року, а через 10 років вона була обрана на посаду судді безстроково. У 2018 році служительку Феміди визнали невідповідною займаному посту. Трохи пізніше її активами зацікавилося Національне антикорупційне бюро, а рух “Чесно” звинуватило жінку в порушенні прав людини. Однак Божко продовжила працювати й залишає суд лише зараз.

Згідно з декларацією, судді належить три квартири в Харкові та житловий будинок у Зміївському районі, а також чотири автомобілі – Mazda CX-9, Skoda Octavia, Chevrolet Lacetti, Mercedes GLC 200 (останній був куплений у 2020 році за 1,7 мільйона гривень). Грошові активи служительки Феміди та її чоловіка складають $15 тисяч.

У Харківській області суддя поскаржився на sms зі звинуваченням в корупції

Віктор Попрас став суддею Київського райсуду у 2002 році. В останні роки він вів ряд гучних справ – зокрема, виніс вирок сепаратистові Гнату Кромському, більш відомому під кличкою “Топаз”. Але найбільш резонансною став вердикт учасникам ДТП на Сумщині – Олені Зайцевій та Геннадію Дронову. Вони обидва отримали по 10 років позбавлення волі.

Згідно з декларацією, Віктор Попрас разом зі своєю дружиною Вікторією Русановою (також працює в суді) володіє двома квартирами в Харкові, а також будинком і земельною ділянкою в Черкаських Тишках. Автопарк родини вміщує Honda CR-V і Volkswagen Touareg. Торік подружжя суддів заробила понад 3,5 мільйони гривень. Фінансові активи Попраса та Русанової склали $ 94 тисячі, майже 55 тисяч євро та 432 тис. в національній валюті.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі