Вітаміни для чоловіків: незамінні речовини для бадьорості, відмінного самопочуття та чоловічої сили

Багато чоловіків споживають більше калорій, ніж їм потрібно для виживання. Але при цьому далеко не кожен отримує вітаміни, мінерали та інші корисні речовини, які забезпечують безпроблемну роботу органів і систем, зберігають відмінне здоров’я і самопочуття.

Тим часом потреби чоловічого організму у нутрієнтах досить високі та значно відрізняються від жіночих.

Наприклад, вчені визначили, що понад 75% підлітків і дорослих чоловіків в Америці отримують недостатню кількість вітаміну D. У Європі ситуація така сама критична. А цей нутрієнт дуже важливий для чоловічого здоров’я.

А во-вторых, витамин D поддерживает здоровье костей и сердечно-сосудистой системы, что также очень важно для каждого мужчины.

Варто зазначити, що й з іншими нутрієнтами схожа ситуація. Серед важливих речовин для чоловічого здоров’я слід виділити:

  • Фолієву кислоту. Вона потрібна нашому тілу, щоб використовувати білок, виробляти ДНК і формувати здорові еритроцити. Крім того, вітамін В9 також попереджає нездорові зміни в спермі, які можуть провокувати хромосомні аномалії у дітей.
  • Магній. Вчені з’ясували, що дефіцит цієї речовини спостерігається у багатьох чоловіків. Тим часом магній дуже важливий для збереження здорових м’язів, нервів та кісток. Також він підтримує активність імунітету та знижує ризик серцевих захворювань.
  • Кальцій. Цей мінерал підтримує здоров’я м’язів, нервів та кісток. Його достатнє вживання необхідне у різному віці, але для підлітків та молодих чоловіків кальцій особливо важливий – він забезпечує розвиток міцного скелета.
  • Вітамін С. Вчені виявили, що більш високе споживання даного нутрієнта пов’язане з нижчим ризиком доброякісної гіперплазії передміхурової залози (аденоми простати). Окрім того, цей нутрієнт є важливим для підтримки високого рівня фертильності — він забезпечує потужний антиоксидантний захист сперми.
  • Цинк. Це один із найважливіших чоловічих мінералів, який допомагає виробляти білки по всьому тілу, бореться з інфекціями та сприяє швидкому загоєнню ран. Саме від нього залежить здоров’я та робота чоловічої сечостатевої системи. Достатнє споживання цинку корелюється з адекватним виробленням тестостерону, відмінною якістю сперми та високим рівнем фертильності.

Дізнатися про те, які ще вітаміни для чоловіків необхідні підтримки міцного здоров’я, можна у цій розширеній статті. Звичайно, отримати багато вітамінів та мінералів можна з продуктів харчування. Але сучасні вчені дотримуються тієї точки зору, що однієї дієти недостатньо для задоволення всіх потреб організму.

По-перше, не кожен може продумати дійсно збалансоване харчування і регулярно дотримуватися його (адже вітаміни і мінерали повинні потрапляти в організм щодня).

А по-друге, вміст корисних речовин у їжі залежить від багатьох факторів — умов вирощування, особливостей зберігання та приготування. Тому найкращим джерелом незамінних нутрієнтів стають добавки. Виробники пропонують широкий асортимент вітамінів для чоловіків, які задовольняють потреби найважливіших речовин для чоловічого здоров’я.

Вони виготовляються з природних компонентів, є дуже простими у використанні, збалансованими та безпечними.

Коментарі