Вивісила триколор на адміністративній будівлі: мешканку Ізюмщини судитимуть за колабораціонізм

Ізюмською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 31-річної жінки за фактом добровільного зайняття посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Під час окупації с. Липчанівка Ізюмського району місцева жителька погодилася на пропозицію загарбників і була призначена на посаду “голови” в незаконному органі влади “Бригадирівське сільське поселення”, який охоплював кілька сіл району.

У Харкові судитимуть водія окупаційної поліції з Ізюма

Обвинувачена координувала і контролювала роботу співробітників окупаційної влади та брала участь в доставці гуманітарної допомоги від Росії. Також було встановлено, що вона демонстративно зняла прапор України з адміністративної будівлі та замінила його прапором рф.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Коментарі