Військові частини РФ скасовують відправлення підрозділів до України — ГУР

Про це 14 вересня повідомили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Військові частини росії скасовують відправлення підрозділів в Україну через масові відмови особового складу брати участь у бойових діях

За інформацією ГУР, військовослужбовців 5-ї окремої танкової бригади 36 армії (Улан-Уде), які пишуть рапорти на звільнення через відмову продовжувати участь у бойових діях в Україні, звільняють зі служби без урахування будь-яких пільг. Особовому складу бригади, що перебуває в Україні, надають відпустку виключно за сімейними обставинами (смерть близьких родичів).

“У російських підрозділах, які беруть участь у війні проти України, спостерігається катастрофічна нестача особового складу. Для вирішення проблеми командування окупаційними військами вирішило суттєво скоротити час на реабілітацію військових після поранень та контузій. Лікарям “рекомендують” давати дозвіл на планові хірургічні втручання тільки після закінчення війни або прямого дозволу командира пораненого”, – йдеться в повідомленні ГУР.

У відомстві також повідомили, що наразі окупанти намагаються посилити своє угруповання під тимчасово окупованим Херсоном за рахунок “наявних резервів”. Для цього планується передислокування 4-го батальйону так званих “кадирівців”. Але наразі ці підрозділи значно недоукомплектовані. Більшість особового складу – не чеченці, а найманці з найбідніших регіонів росії.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі