У Харкові поліцейські вимагали хабар у чоловіка, який їхав з Росії до Києва

Правоохоронці погрожували оштрафувати туриста за порушення карантину та правил в’їзду з тимчасово окупованих територій.

Про це 30 вересня повідомили в пресслужбі прокуратури в Харківській області.

Під час досудового розслідування з’ясувалося, що двоє поліцейських одного з секторів Харківського райуправління поліції на автостанції міста вимагали хабар у чоловіка, який їхав з Російської Федерації до Києва.

У Харкові судитимуть поліцейського, підозрюваного в отриманні хабаря

У разі відмови копи погрожували затримати його й оштрафувати за порушення правил карантину, незаконний перетин кордону України та порушення порядку виїзду з тимчасово окупованої території України. Чоловік позичив у знайомого 200 євро і 5000 гривень, які передав поліцейським.

30 вересня фігурантам повідомили про підозру у вимаганні. Зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу та відсторонення їх від посад. Якщо провину правоохоронців доведуть, їм загрожує від п’яти до десяти років ув’язнення.

У Харківській області судді подарували 400 фальшивих доларів і пообіцяли $4000

Нагадаємо, раніше в Харкові співробітники Національного антикорупційного бюро викрили суддю під час отримання хабара. За даними слідства, заступник голови районного суду отримала $4000. За цю суму вона повинна була винести постанову про повернення обвинуваченому $30 тисяч. Розслідування силовики вели з січня нинішнього року.

Коментарі