Вкладали гроші в неіснуючі підприємства: в центрі Харкова виявили фейковий колл-центр

Правоохоронці припинили роботу організації, яка займалася шахрайством. Про це 23 вересня повідомили у відділі комунікації Головного управління Нацполіції в Харківській області.

“Оператори” видавали себе за представників фіктивних фінансових бірж й імітували торгівлю цінними паперами різних компаній або криптовалютою. Шахраї змушували людей інвестувати гроші в неіснуючі підприємства.

Під час обшуку в офісі по вулиці Бакуліна правоохоронці вилучили ноутбук, планшет, мобільні телефони, а також записи роботи операторів. Правоохоронці встановили особу адміністратора та сімох операторів шахрайського колл-центру, з якими проводять слідчі дії. Кримінальне провадження відкрили за ч. 3 ст. 190 (“шахрайство”) КК України. Санкція статті передбачає від трьох до восьми років ув’язнення.

Шахраї з Донбасу вимагають гроші, представляючись заступником губернатора

Раніше в Харківській області шахрай 10 разів продав неіснуючий мішок цукру. 50-річний рецидивіст придумав просту схему обману та заробив 7000 гривень. Чоловік підходив на вулиці до перехожих і пропонував їм купити мішок цукру за півціни. Довірливі люди тут же віддавали шахраєві гроші, а він обіцяв привезти покупку прямо додому, проте випаровувався разом з нечесним заробітком. На гачок шахрая попалися десять осіб.

Коментарі