Влаштовував облави і відбирав зброю у місцевих: ще одному поліцейському з Харківщини оголосили підозру

Правоохоронці заочно повідомили про підозру колишньому поліцейському з селища Шевченкове Куп’янського району, який під час окупації регіону працював на загарбників. Про це повідомили у Державному бюро розслідувань і пресслужбі Харківської облпрокуратури.

Поліцейський-зрадник з Харківщини вибивав покази електричним струмом, щоб отримати підвищення у окупантів

Встановлено, що у липні 2022 року окупанти призначили зрадника таршим слідчим в місцевому каральному органі. З ним навіть підписали так званий трудовий договір та видали посвідчення.

Під час служби на окупантів чоловік патрулював селище разом з російськими військовими, проводив незаконне затримання місцевих мешканців, брав участь у допитах затриманих осіб із застосуванням фізичної сили, проводив незаконні обшуки та відібрання особистих речей громадян. Зокрема, вишукував у місцевих мисливців зброю та набої, влаштовував облави по їхніх домівках. Також він встиг «попрацювати» старшим дізнавачем і кілька разів отримав заробітну плату у 60 тисяч рублів (близько 29 тисяч гривень).

Під час звільнення району зрадник втік до Росії. Колишній поліцейський підозрюється у добровільному зайнятті посади в незаконних правоохоронних органах (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі