Виправдовував агресію окупантів: у Харкові судитимуть прихильника “русского мира” (Фото)

Про це 7 вересня повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області.

За даними слідства, наприкінці червня 36-річний чоловік перебував біля під’їзду будинку у Шевченківському районі Харкова. На вулицю вийшли сусіди, які привіталися з фігурантом і сказали “Слава Україні!”. У відповідь на вітання харків’янин почав кричати і нецензурно сваритися на людей.

“Чоловік доводив сусідам, що російська армія ніколи не обстрілювала Харків, це все роблять військові ЗСУ, щоби звинуватити рф. Насамкінець чоловік додав, що українці походять від росіян, і що він чекає, коли рф захопить Харків”, — йдеться у повідомленні прокуратури.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Щодо 36-річного громадянина до суду направили обвинувальний акт за статтею 1111-1 (“колабораційна діяльність”) КК України.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі