Виправдовував агресію РФ: СБУ затримала митрополита УПЦ Московського патріархату (Фото)

Правоохоронці викрили митрополита однієї із єпархій Української православної церкви московського патріархату у Вінницькій області. Про це 12 жовтня повідомили у Службі безпеки України.

За даними слідства, чоловік виправдовував агресію росії та на власному сайті розміщував публікації, що містять заклики до розпалювання міжконфесійної ворожнечі серед віруючих. Після початку повномасштабного вторгнення окупаційних військ в Україну священнослужитель підтримував політику кремля та схвалював дії росії.

Під час обшуків за місцем проживання та у релігійних спорудах правоохоронці вилучили комп’ютери та мобільні термінали, друковані матеріали проросійського змісту та пропагандистську літературу, а також інші речові докази.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 161 (“порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної, релігійної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та інших ознак”) КК України. Наразі вирішується питання про повідомлення фігуранту про підозру.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі